Huis schatten

Een unieke twee-staps berekening
voor de juiste marktwaarde

Het belang van een grondige schatting is vandaag groter dan ooit. De juiste prijszetting en eerlijke vooruitzichten zijn de start van een vlotte verkoop.

Met een traditionele schatting krijg je snel een eerste idee van de waarde van je huis.  Het viel me op dat de meest gangbare schattingsmethoden weinig rekening houden met de finesses waarmee het ene huis zich onderscheidt van andere, vergelijkbare woningen.  Om de échte marktwaarde te achterhalen neem ik ook deze details op in mijn schattingen.  Met dat doel heb ik een eigen twee-staps rekenmodel opgebouwd.   

Bewezen succes:  een gemiddeld verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs van 2,61%.  Dit cijfer wordt 4x per jaar geüpdated.

Kennismaking
en bezoek ter plaatse

Geen huis of appartement is hetzelfde.  Voor de eerste afspraak voorzie ik ruim de tijd om je huis goed te leren kennen.  Wat ik niet doe is polsen naar je eigen verwachting of naar andere schattingen.  Zo zijn we allebei zeker van een volledig objectieve waardebepaling.

Tijdens een rondleiding wordt je woning van kelder tot zolder geïnventariseerd.  Ik meet de constructies op met behulp van je bouwplannen of met de lasermeter.  Zijn er documenten of attesten?  Ik kijk ze graag voor je na.  Tijdens en na deze rondgang is het ijs gebroken: tijd voor vragen en een losse babbel.

Berekening
met de juiste parameters

Op het einde van de eerste kennismaking en bezoek aan je huis maken we een tweede afspraak.  We komen dan opnieuw samen om het resultaat van de waardebepaling te bespreken.  Dit kan bij jou thuis, op kantoor of via videogesprek.  Intussen maak ik de berekening zorgvuldig op kantoor. 

Alle nodige informatie over je eigendom is verzameld.  Hiermee ga ik aan de slag.  Elk kenmerk wordt zorgvuldig mee berekend.  Mijn zelf opgebouwd schattingsmodel is uniek en wordt stipt bijgesteld aan de bewegingen op de markt en steeds verder verfijnd via regelmatige bijscholing.

Verslag
met feedback en advies

We overlopen samen de opbouw en het resultaat van de schatting.  Je krijgt inzicht in de werkelijke waarde van je huis en hoe ze in de markt staat.  

Je krijgt een overzichtelijk en gedateerd schattingsverslag. 

Een schatting is een momentopname.  Bepaalde elementen kunnen de waarde van je huis en dus de verkoopbaarheid beïnvloeden.  Soms is het zinvol om hier iets mee te doen, maar niet altijd.  Ik denk met je mee en geef je eerlijk en nuttig advies.

Geschat!
wat nu?

Elk verhaal start na schatting op haar eigen unieke manier, neem nu contact op voor de begeleiding op maat die ik je daarom aanbied.